Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalaisen jäsenkorjauksen juuret ovat Suomessa. Se perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin, jotka esiintyvät kuvakielellä kirjoitettuna myös Kalevalassa.

Kalevalainen jäsenkorjaus on kivuton koko kehon hoitomuoto, joka perustuu koko tukirakenteen liikeratojen tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Hoidossa vapautetaan lihakset, sidekudokset, kudosnestekierto, verenkierto ja hermotoiminta niiden luonnolliseen tilaan, jolloin kivut, turvotus, liikerajoitteet ja muut kehon puolustusmekanismit käyvät tarpeettomiksi. Keho käsitellään jalanpohjista aina kallonpohjaan saakka.

Hoidossa ei käsitellä vain kipukohtaa vaan perinteen tuoman kokemuksen kautta pyritään tutkimalla löytämään lihastasapainon ja hermoheijastusten avulla ongelman aiheuttaja sekä lähtökohtaisesti hoitamaan tämä pois. Hoidossa parannetaan lihasten, sidekudosten ja nivelten liikkuvuutta, pehmennetään arpikudoksia ja pyritään vapauttamaan hermopinteitä.

Kalevalainen jäsenkorjauksessa jalat ja kädet käsitellään asiakkaan maatessa hoitopöydällä. Selkä ja niska-hartiaseutu käsitellään tuolilla istuen. Hoidossa autetaan tukirakenteita paikoillaan noudattaen asiakkaan omia liikeratoja ja hengityksen tahtia. Liikkeet tehdään hoitajan ja hoidettavan yhteistyönä.


Apua hoidolla on löytynyt mm.

- Jalkojen virheasentoihin; erimittaisiin jalkoihin, jalan nivelten kiputiloihin.
- Selkäkipuihin; sekä ala- että yläselässä
- Skolioosiin
- Hermotuksen aiheuttamiin oireisiin; vatsaongelmat, sydämen rytmihäiriöt, hengenahdistus ja korkea verenpaine
- Niska-hartiaseudun ongelmiin; päänsäryt, huimaus, migreeni, lapojen lukkiutuminen
- Käsien ongelmiin; jäätynyt olkapää, hiirikäsi, käsien puutuminen ja ranneongelmat
- Purennan ongelmat
- Onnettomuuksien ja loukkaantumisten jälkitilat


Tutkittua hoitoa

Tutkimuksin on osoitettu, että jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun.

Mestariparantajat antoivat näytön kokonaisvaltaisesta osaamisesta Kuopion yliopiston alaisuudessa tehdyssä pilot-tutkimuksessa vuonna 1996. Tutkimuspotilaana oli 34 kroonista alaselän kipupotilasta. Tuloksena oli, että hoito oli tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa tehokkain hoitomenetelmä koko hoitohierarkiassa.

Vuosina 2003-2005 mestariparantajain oppilaat, 14 Kalevalaista jäsenkorjaajaa, antoivat laajan näytön kalevalaisen jäsenkorjauksen vaikuttavuudesta selkä-, niskahartiakipu- ja jäätyneiden olkapääkipupotilaiden hoidossa. Tutkimus tehtiin Kuopion yliopistolla.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen hoidon tehokkuus varmistettiin sokkotutkimuksin, joissa verokkiryhmänä oli fysioterapia liikehoito ja klassinen hieronta. Sokkotutkimusta tukivat myös yliopistolla analysoidut osaajien ympäri Suomea suorittamat kirjalliset omat arviot suorittamiensa hoitojen, yli 3 000 hoitoa, vaikuttavuudesta sekä suoritetuista hoidoista saadut asiakaspalautteet yli 600.

Lähde ja lisätietoja:
Kansanlaakintaseura.fi