Usein kysytyt

Kuinka usein hoitoja tarvitaan?

Hoitojen määrä ja tiheys riippuu hoidon tarpeesta. Tarve on aina yksilöllinen, mutta suuntaa-antavasti vyöhyketerapialla hoidetaan 2-4 viikon välein, kalevalaisella jäsenkorjauksella 1-4-viikon välein ja hieronnalla 1-4 viikon välein. Sama rytmi sopii myös ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan.
Hoitovälit ja tarvittavat hoitokerrat sovitaan yhteisesti, kun hoidon tarvetta kartoitetaan.


Mihin ammattitaitoni pohjautuu?

Charles Ersdalin menetelmän vyöhyketerapiaa lähdin opiskelemaan tammikuussa 2004 ja vyöhyketerapeutin diplomin sain vuonna 2006. Vuonna 2008 aloitin Matti Wirmanevan johdolla hivenravintoterapian opiskelut ja vuosina 2010-2011 suoritin Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa Koulutetun hierojan ammattitutkinnon. Kalevalaisen jäsenkorjauksen koulutuksen aloitin keväällä 2011. Jäsenkorjaaja-tittelin sain toukokuussa 2013. Onnekseni olen myös päässyt oppimaan kokeneemmilta kollegoilta sekä lisäksi matkan varrelle on erilaista tietoa karttunut kirjoista, lyhyistä koulutuksista ja työn tekemisen kautta esimerkiksi homeopatiasta, kiinalaisesta lääketieteestä ja kansanparannuksesta. Syksyllä 2017 innostuin opiskelemaan ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa, josta koen taas saavani uutta näkökulmaa työhöni. Opinnot jatkuvat kevääseen 2019.


Voiko hoitoja antaa kaikille?

Antamissani hoidoissa ei ole esimerkiksi ikärajoja, mutta jokaisessa hoidossa on kontraindikaationsa eli yksilöllisiä elämäntilanteita tai sairauksia, jotka hoidon antamista rajoittavat. Näitä ovat esimerkiksi raskaus, akuutit murtumat tai palovammat hoidettavilla alueilla tai käynnissä olevat syöpähoidot.
Useimmiten tilanteeseen kuin tilanteeseen löytyy kuitenkin ratkaisu, joten ota rohkeasti yhteyttä ja selvitetään voinko jotenkin olla sinulle avuksi!


Paljonko hoitoon tulisi varata aikaa?

Varattava aika riippuu hoidosta. Vyöhyketerapiaan kannattaa aikuiselle varata n. tunti, nuorille 45 minuutia ja lapsille puoli tuntia. Kalevalaiseen jäsenkorjaukseen aikuisille varataan 1,5 tuntia sekä lapsille ja nuorille tunti. Hierontaan aikaa varataan hoidon tarpeen mukaan puolesta tunnista kahteen tuntiin. Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan varataan yhdelle asiakkaalle toiveen mukaan 45 tai 90 minuuttia, parille tai ryhmille 90 minuuttia.


Milloin on paras aika ottaa yhteyttä?

Hoitotilanteet haluan rauhoittaa jokaisen asiakkaan kohdalla, mutta minuun voi ottaa yhteyttä ja jos olen estynyt vastaamaan, palaan mahdollisimman pian asiaan. Varmimmin minut saa puhelimitse kiinni arkisin 8.15-9.00 välillä.


Miksi olen valinnut uran hoitoalalla?

Alalle innostuin 2000-luvun alkupuolella, kun sain apua sekä itselleni, että läheisilleni vaihtoehtohoidoista. Samalla syttyi myös haluni ja kiinnostukseni auttaa muita. Vaihtoehtoala sopii minulle, koska hoitoihin luontevana osana kuuluvat yksilöllisyyden kunnioitus, toisista välittäminen, yhdessä tekeminen ja luonnonmukaisuus ovat itselleni tärkeitä arvoja.


Mitä hoidon jälkeen on hyvä muistaa?

Kaikkien hoitojen jälkeen on hyvä kuunnella itseään ja oloaan sekä toimia tuntojen mukaan; juoda jos janottaa, levätä jos väsyttää.
Vyöhyketerapian jälkeen juo runsaasti vettä ja vältä loppupäivä raskasta liikuntaa ja rehkimistä. Pidä myös jalat lämpiminä.
Hieronnan jälkeen juo runsaasti vettä ja vältä rehkimistä. Hoidon vaikutusta voi tehostaa esimerkiksi kylmä- tai lämpöhoidolla.
Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa koko keho aktivoituu ja hoitaa itseään vielä varsinaisen hoidon jälkeenkin. Hoidossa pehmitetään kehon tukikudoksia, joten vältä liikuntaa, raskaita nostoja sekä kiertoliikkeitä 2-3 vuorokautta. Juo runsaasti vettä, älä sauno tai käytä alkoholia. Tarvittaessa käytä kipuun tai tulehdukseen merisuolakäärettä..